תאונות בביה״ס ובגן הילדים

פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים

משרד זפרני לביא מייצג תלמידים אשר נפצעו וזכאים לפיצוי במסגרת הסדר מטעם משרד החינוך (להלן: "פוליסת תאונות אישיות תלמידים"). ההסדר מגן על כל התלמידים הלומדים במערכת החינוך בישראל, ללא יוצא מן הכלל.

מה הכי חשוב לדעת?

לפני שאתם ממשיכים לקרוא, הנה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת ורוב ההורים (אם לא כולם) אינם יודעים: מגיע לילד פיצוי מלא גם אם הוא נפצע מחוץ לכתלי בית הספר, גם אחרי שעות הלימודים, גם בשבתות וגם בחגים, ולמעשה: בכל מקום ובכל זמן.

מה זה בעצם "פוליסת תאונות אישיות תלמידים"?

כל תלמיד הלומד במערכת החינוך בישראל (מגן ילדים ועד כיתה י"ב) מבוטח בפוליסה מצוינת המבטיחה כיסוי די נרחב. מי משלם? ובכן... תופתעו לדעת שאתם. במסגרת תשלומי החובה שמשלמים ההורים לביה"ס בכל תחילת שנה, משלמים גם על ביטוח הילדים. למה לא סיפרו לכם? שיקולי תועלת: פחות תביעות ויותר כסף בקופות הביטוח. צריך להדגיש: מדובר בפוליסה נרחבת ומקיפה, אלא שמעט מאוד הורים יודעים על קיום הפוליסה הזאת, ועוד פחות מכך מכירים את תחולתה הרחבה. וצריך לדעת: גם אם לא שילמתם את אגרת החינוך, ילדכם זכאים לביטוח מכיוון שמדובר בכיסוי קולקטיבי ועל הרשות המקומית מוטלת האחריות לגביית התשלום.

ילדכם נפגע בביה״ס או בגן הילדים?

פנו אלינו לפגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות

איזה כיסוי הפוליסה מעניקה?

כאמור בראשית הדברים, הביטוח מכסה תלמיד שנגרם לו נזק גופני בכל מקום ובכל זמן. כלומר: גם אם הנזק ארע מחוץ לשעות הלימודים, מחוץ לכתלי ביה"ס, בחופשות, בחגים או שבתות ואפילו בחו"ל – יש כיסוי ביטוחי. כך למשל, אם הילד נפצע בגינה אחר הצהריים, נפל מאופניים/קורקינט/סקייטבורד, נפצע במגרש המשחקים, טבע בים או בבריכה, נכווה מאש, מעד במדרגות, נפצע בקטטה, בלע חומרים מסוכנים - ולמעשה ספג כל פציעה גופנית אחרת – הוא זכאי לפיצוי במסגרת הפוליסה.

אמנם יש מקרים מסוימים אותם הפוליסה לא מכסה, כגון: תאונות דרכים, פעולות איבה, תאונות עבודה, רשלנות רפואית ועוד, אך צריך לציין שבמקרים הללו קיים חוק אחר המסדיר את הזכויות, ולכן כדאי להיוועץ בעו"ד על מנת למצות את כל הזכויות האפשריות.

עד מתי ניתן לתבוע?

למעשה, מכיוון שמדובר בקטינים, הפוליסה מעניקה הגנה המשמרת את זכויותיהם לתקופה הרבה יותר ארוכה מהרגיל. ניתן לתבוע 3 שנים מהגיע הילד לגיל 18, קרי: ניתן לתבוע למעשה עד גיל 21.
הגשת תביעה במסגרת תאונות אישיות לתלמידים דורשת ליווי צמוד של עו"ד מנוסה המכיר את התחום היטב. תביעה עצמאית ללא הדרכת עו"ד הבקיא ברזי הפוליסות מקטינה משמעותית את הסיכויים למימוש זכויות ילדכם והשגת כספי הפיצויים.

לפגישת ייעוץ ללא עלות ניתן ליצור קשר במייל, בנייד או באמצעות האתר.