תאונות עבודה

משרד זפרני לביא מייצג נפגעים בתאונות עבודה אשר זכאים לפיצוי מגורם נוסף מלבד הביטוח הלאומי (על תביעה המופנית אך ורק כנגד המוסד לביטוח לאומי ניתן למצוא מידע תחת לשונית "ביטוח לאומי" באתר זה). משרד זפרני לביא מלווה את הנפגע תוך הבהרה מי הם הגורמים הנוספים אשר ניתן לתבוע מהם פיצוי בגין הנזקים.

באיזה מצבים יש עילה לתביעת גורם נוסף מלבד הביטוח הלאומי?

נכון הוא הדבר שתאונת עבודה הינה תאונה אשר נגרמה במהלך העבודה, בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, וכי הגורם העיקרי האמון על תאונות עבודה הוא המוסד לביטוח לאומי. ואולם, יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם קיימת התרשלות מובהקת של גורם נוסף, אשר בגינה ניתן לתבוע את אותו גורם.

כך למשל, אם המעסיק התרשל באופן חריג ולא דאג לתנאי ביטחון בסיסיים במקום העבודה, הרי שניתן להגיש תביעה אישית גם כנגד המעסיק ו/או החברה עצמה. דוגמה נוספת, היא למשל כאשר אדם הולך ברחוב (בשעות עבודתו) ונופל כתוצאה ממרצפת שבורה. במקרה כזה, מעבר לניהול התביעה במסגרת הביטוח הלאומי, הרי שיש עילה מפורשת לתביעה כנגד העירייה אשר התרשלה בתחזוקה שוטפת של רחובות העיר, מה שגרם לנפילתו של אותו אדם.

האם מן ההכרח שתהיה התרשלות כלשהי?

התשובה לשאלה זו מתחלקת לשניים, ותלויה בשאלה כנגד איזה גורם מפנים את התביעה. אם התביעה מופנית כנגד הביטוח הלאומי – הרי שלא צריך שום מימד של התרשלות ומספיק שארעה תאונה בזמן העבודה, ללא תלות בשאלת האשם והאחריות. ואולם, המצב שונה כאשר פונים להגיש תביעה כנגד הגורם הנוסף. אם מעוניינים להגיש תביעה כנגד גורם שאינו הביטוח הלאומי, הרי שיש להוכיח התרשלות של אותו גורם, אחרת אין עילה לתביעה כנגדו.

נפגעתם בתאונה עבודה?

פנו אלינו לפגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות

האם כדאי לתבוע גורם נוסף מלבד הביטוח הלאומי?

תלוי. התשובה לשאלה זו מורכבת ומומלץ ביותר להיוועץ בעו"ד טרם קבלת החלטות כגון אלה. באופן עקרוני, במידה והנזק הנגרם לתובע הוא נזק באמת גדול, הרי שכדאי לשקול תביעה כנגד גורם נוסף, אך כל מקרה ונסיבותיו הוא.
כך למשל, ממש בימים אלה (אוגוסט 2018) קיבל בית המשפט תביעה כנגד מפעל לייצור אריזות פלסטיק, ופסק חצי מיליון שקל לתובעת שאיבדה ארבע מאצבעותיה במהלך העבודה – זאת בנוסף ולאחר שכבר קיבלה מיליון שקל מהביטוח הלאומי. בית המשפט קבע כי החברה המעסיקה ניהלה את המפעל באופן רשלני ומקומם, בתנאים בלתי סבירים, תחת לחץ ובטיחות לקויה. עוד קבע בית המשפט כי החברה נמנעה מלבצע לעובדים הדרכות בטיחות, ואפשרה לעבודה להתבצע ללא כל פיקוח בחלק מהזמן.

כאמור לעיל, ישנם מקרים המצדיקים תביעה כנגד גורם נוסף, כאשר כל מקרה לגופו.

לפגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות ניתן ליצור קשר בנייד, במייל או באמצעות האתר.